Podczas Arte Culinaria Italiana każdy z startujących w konkursie zespołów przygotowywał swoje propozycje włoskich przystawek i dań głównych. Poniżej przedstawiamy ich prezentację.
- Przemysław Tworkowski, Wojciech Dembowski - BanGlob Catering – Gdynia
Cielęcina z sosem z tuńczyka wędzonego z truflami
Makaron amatricana
- Krzysztof Gnieciak, Sebastian Futyma - Wieża Ciśnień - Wrocław
Roladki z łososia wędzonego i szynki parmeńskiej z serkiem mascarpone, aromatyzowane kremem balsamicznym
Pappardelle z borowikami serwowane w towarzystwie schabu jagnięcego, panierowanego parmezanem i orzechami laskowymi
- Michał Lelek, Marek Bik - Restauracja Tatmajerowska – Kraków
Marynowany tuńczyk z sałatką z trufli w sosie z zielonego jabłka
Tagliolini z borowikami i gęsią wątróbką
- Michał Szczęsny, Tomasz Ziółkowski - Hotel Relax Inn – Ustronie Morskie
Carpaccio z grilowanej polędwicy z rozmarynem
Tagliatelle z szynką parmeńską i świeżymi borowikami
- Łukasz Piliszek - Na Prowincji – Warszawa
„Prowincja” w koszyczku z parmezanu
Fettuccine w sosie cytrynowym z truflami
- Marek Osess, Michał Henike - Hotel System Premium – Poznań
Małże św. Jakuba marynowane w suszonych pomidorach, truflach oraz czosnku, podane na grzance z bukietem sałat i pesto alla genovese
Podwędzany schab sarni nadziewany musem orzechowo-perliczkowym
z pappardelle szpinakowym i pulpą, posypany wiórkami trufli z dodatkiem sosu winnego
- Michał Suchanowski, Łukasz Smela - Restauracja Słoneczna - Hotel Diament – Zabrze
Rukola z szynka parmeńską i parmezanem skapane w limonowym sosie
Spaghetti z sardelami i czarnymi truflami
- Bartosz Budnik, Wojciech Wojtas - Hotel Spa Dr Irena Eris– Wzgórza Dylewskie - Ostróda
Carpaccio z combra sarny i jelenia na rukoli
Biała lasagne z czarna truflą
- Konrad Bodalski, Emilia Kalata-Turemka - Ristorante San Lorenzo – Warszawa
Makaronowe gniazdko z borowikami podane na gorącym fondue serowym z truflami
Koszyczek z parmezanu faszerowany musem serowym z truflami
- Paweł Dobrzański, Bogdan Gałązka - The Cinnamon – Warszawa
Carpaccio z pieczarek ze szparagami w sosie truflowym
Tagliatelle z wołowiną, suszonymi pomidorami i świeżą rukolą
- Marcin Cieślik, Grzegorz Birek - Club Foksal 19 – Warszawa
Tiramisu truflowe
Roladki cielęce z leśnymi grzybami i makaronem lasagne
- Krzysztof Chudek, Rafał Śledź - Hotel Bryza – Jurata
Sałatka „Sztuka pięknej Italii” z owocami i wędzonym boczkiem
Makaron orechiette w białym włoskim winie z prawdziwkami i pomidorami
- Paweł Duszyński, Hubert Duszyński - Catterincg Matre – Warszawa
Wariacje Włocha
Linguine na zielono
- Marek Ratyński, Robert Wojnarowski - Hotel Jan III Sobieski – Warszawa
Carpaccio z tuńczyka z sałatką z karczochów
Górka cieleca faszerowana smardzami, podana na makaronie pappardelle
- Dariusz Borysiak, Grzegorz Piec - Restauracja Alegloria - Warszawa
Carpaccio z okonia morskiego z mizuną i granatem
Czarne spaghetti z małżami św. Jakuba i truflą
- Krzysztof Kulis, Dariusz Ostojski - Hotel Amax – Mikołajki
Szynka parmeńska faszerowana szpinakiem i mozzarellą na pomidorowej pulpie
Rigatoni z truflami
- Grzegorz Steć, Adam Zwierzyński - Ristorante Rusticoni – Warszawa
Mix sałat z truflami podany z szyjkami rakowymi w białym winie
Cielęcina z conchiglioni aromatyzowane musem vitello tonnato, w połączeniu z ratatouille i płatkami parmezanu
- Grzegorz Krupa, Paweł Kalbarczyk - The Art Of Caviar And Sushi i Foksal 19 – Warszawa
Roladki nadziewane serem ricotta z pestkami dyni, podane z sosem pomidorowym i sosem Pesto
Tagliatelle z wołowiną, suszonymi pomidorami i świeżą rukolą
- Krzysztof Stegienko, Robert Chruścielewski - Hotel Intercontinental – Warszawa
Carpaccio z monkfish’a
Ravioli z królikiem i szałwią
Joanna Załęska – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |