Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
17.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VII Arte Culinaria Italiana - potrawy

Zobaczcie państwo:
Zmagania konkursowe I
Zmagania II
Potrawy uczestników
Zwycięzcy i gala
Sponsorzy i patroni
Szczegółowa punktacja
Arte Culinaria Italiana 2006
Arte Culinaria Italiana 2005
Arte Culinaria Italiana 2004
Arte Culinaria Italiana 2003
Arte Culinaria Italiana 2002

Podczas Arte Culinaria Italiana każdy z startujących w konkursie zespołów przygotowywał swoje propozycje włoskich przystawek i dań głównych. Poniżej przedstawiamy ich prezentację.

  • Przemysław Tworkowski, Wojciech Dembowski - BanGlob Catering – Gdynia
    Cielęcina z sosem z tuńczyka wędzonego z truflami
    Makaron amatricana

  • Krzysztof Gnieciak, Sebastian Futyma - Wieża Ciśnień - Wrocław
    Roladki z łososia wędzonego i szynki parmeńskiej z serkiem mascarpone, aromatyzowane kremem balsamicznym
    Pappardelle z borowikami serwowane w towarzystwie schabu jagnięcego, panierowanego parmezanem i orzechami laskowymi
  • Michał Lelek, Marek Bik - Restauracja Tatmajerowska – Kraków
    Marynowany tuńczyk z sałatką z trufli w sosie z zielonego jabłka
    Tagliolini z borowikami i gęsią wątróbką
  • Michał Szczęsny, Tomasz Ziółkowski - Hotel Relax Inn – Ustronie Morskie
    Carpaccio z grilowanej polędwicy z rozmarynem
    Tagliatelle z szynką parmeńską i świeżymi borowikami
  • Łukasz Piliszek - Na Prowincji – Warszawa
    „Prowincja” w koszyczku z parmezanu
    Fettuccine w sosie cytrynowym z truflami
  • Marek Osess, Michał Henike - Hotel System Premium – Poznań
    Małże św. Jakuba marynowane w suszonych pomidorach, truflach oraz czosnku, podane na grzance z bukietem sałat i pesto alla genovese
    Podwędzany schab sarni nadziewany musem orzechowo-perliczkowym z pappardelle szpinakowym i pulpą, posypany wiórkami trufli z dodatkiem sosu winnego

  • Michał Suchanowski, Łukasz Smela - Restauracja Słoneczna - Hotel Diament – Zabrze
    Rukola z szynka parmeńską i parmezanem skapane w limonowym sosie
    Spaghetti z sardelami i czarnymi truflami
  • Bartosz Budnik, Wojciech Wojtas - Hotel Spa Dr Irena Eris– Wzgórza Dylewskie - Ostróda
    Carpaccio z combra sarny i jelenia na rukoli
    Biała lasagne z czarna truflą
  • Konrad Bodalski, Emilia Kalata-Turemka - Ristorante San Lorenzo – Warszawa
    Makaronowe gniazdko z borowikami podane na gorącym fondue serowym z truflami
    Koszyczek z parmezanu faszerowany musem serowym z truflami
  • Paweł Dobrzański, Bogdan Gałązka - The Cinnamon – Warszawa
    Carpaccio z pieczarek ze szparagami w sosie truflowym
    Tagliatelle z wołowiną, suszonymi pomidorami i świeżą rukolą
  • Marcin Cieślik, Grzegorz Birek - Club Foksal 19 – Warszawa
    Tiramisu truflowe
    Roladki cielęce z leśnymi grzybami i makaronem lasagne
  • Krzysztof Chudek, Rafał Śledź - Hotel Bryza – Jurata
    Sałatka „Sztuka pięknej Italii” z owocami i wędzonym boczkiem
    Makaron orechiette w białym włoskim winie z prawdziwkami i pomidorami
  • Paweł Duszyński, Hubert Duszyński - Catterincg Matre – Warszawa
    Wariacje Włocha
    Linguine na zielono

  • Marek Ratyński, Robert Wojnarowski - Hotel Jan III Sobieski – Warszawa
    Carpaccio z tuńczyka z sałatką z karczochów
    Górka cieleca faszerowana smardzami, podana na makaronie pappardelle
  • Dariusz Borysiak, Grzegorz Piec - Restauracja Alegloria - Warszawa
    Carpaccio z okonia morskiego z mizuną i granatem
    Czarne spaghetti z małżami św. Jakuba i truflą
  • Krzysztof Kulis, Dariusz Ostojski - Hotel Amax – Mikołajki
    Szynka parmeńska faszerowana szpinakiem i mozzarellą na pomidorowej pulpie
    Rigatoni z truflami
  • Grzegorz Steć, Adam Zwierzyński - Ristorante Rusticoni – Warszawa
    Mix sałat z truflami podany z szyjkami rakowymi w białym winie
    Cielęcina z conchiglioni aromatyzowane musem vitello tonnato, w połączeniu z ratatouille i płatkami parmezanu
  • Grzegorz Krupa, Paweł Kalbarczyk - The Art Of Caviar And Sushi i Foksal 19 – Warszawa
    Roladki nadziewane serem ricotta z pestkami dyni, podane z sosem pomidorowym i sosem Pesto
    Tagliatelle z wołowiną, suszonymi pomidorami i świeżą rukolą
  • Krzysztof Stegienko, Robert Chruścielewski - Hotel Intercontinental – Warszawa
    Carpaccio z monkfish’a
    Ravioli z królikiem i szałwią

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000