Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
17.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VII Arte Culinaria Italiana - zmagania konkursowe II

Zobaczcie państwo:
Zmagania konkursowe I
Zmagania II
Potrawy uczestników
Zwycięzcy i gala
Sponsorzy i patroni
Szczegółowa punktacja
Arte Culinaria Italiana 2006
Arte Culinaria Italiana 2005
Arte Culinaria Italiana 2004
Arte Culinaria Italiana 2003
Arte Culinaria Italiana 2002

VII edycja Arte Culinaria Italiana odbyła się w Hotelu Marriott 21 stycznia 2007. Organizatorem wydarzenia było Federazione Italiana Cuochi in Polonia (Włoskie Stowarzyszenie Kucharzy w Polsce) przy współpracy merytorycznej i wsparciu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

-Z roku na rok obserwuję coraz wyższy poziom przygotowywanych podczas konkursu potraw. Dowodzi to słuszności jego organizowania - twierdzi Kurt Scheller, przewodniczący Jury Degustacyjnego Profesjonalistów.

Prezes OSSKiC uważa, że prezentowane podczas VII edycji Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej dania okazały się być w 100% lepsze od tych, które jurorzy mogli degustować w ubiegłorocznym konkursie.

O chęci propagowania włoskiej kuchni, między innymi poprzez organizację w Polsce jej konkursu kulinarnego, mówił Giancarlo Russo. Podczas odprawy zawodników - na dzień przed konkursem - podpowiadał jak użyć konkretnych produktów włoskich, następnie przypatrywał się zmaganiom kucharzy a także udzielał wskazówek już po konkursie. Laureaci zostali też uhonorowani jego książką kucharską, która z pewnością stanie się inspiracją w kreowaniu własnych potraw włoskich.

Obok wymienionych już drużyn w VII edycji Arte Culinaria Italiana udział wzięli także reprezentanci:

  • Na Prowincji – Warszawa: Łukasz Piliszek
  • Hotel System Premium – Poznań: Marek Osess, Michał Henike
  • Restauracja Słoneczna - Hotel Diament – Zabrze: Michał Suchanowski, Łukasz Smela
  • Hotel Spa Dr Irena Eris– Wzgórza Dylewskie - Ostróda: Bartosz Budnik, Wojciech Wojtas
  • Ristorante San Lorenzo – Warszawa: Konrad Bodalski, Emilia Kalata-Turemka
  • The Cinnamon – Warszawa: Paweł Dobrzański, Bogdan Gałązka
  • Hotel Bryza – Jurata: Krzysztof Chudek, Rafał Śledź
  • Hotel Jan III Sobieski – Warszawa: Marek Ratyński, Robert Wojnarowski
  • Restauracja AleGloria - Warszawa: Dariusz Borysiak, Grzegorz Piec
  • Hotel Amax – Mikołajki: Krzysztof Kulis, Dariusz Ostojski

Zobacz Arte Culinaria Italiana - zmagania konkursowe I

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000