Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
17.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
VII Arte Culinaria Italiana - zmagania I

Zobaczcie państwo:
Zmagania konkursowe I
Zmagania II
Potrawy uczestników
Zwycięzcy i gala
Sponsorzy i patroni
Szczegółowa punktacja
Arte Culinaria Italiana 2006
Arte Culinaria Italiana 2005
Arte Culinaria Italiana 2004
Arte Culinaria Italiana 2003
Arte Culinaria Italiana 2002

Kuchnia włoska – najbardziej popularna w świecie – ma również w Polsce wielu zwolenników i propagatorów. Jej różne oblicza poznać można było podczas zorganizowanego już po raz siódmy Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej - Arte Culinaria Italiana.

Tym razem, ekipy biorące udział w konkursie przygotowywały oryginalne dania włoskie z wykorzystaniem Tartufo nero di Alba (świeża czarna trufla z Alby) i Parmigiano Reggiano - wyjaśnia główny organizator zmagań Giancarlo Russo. 19 dwuosobowych drużyn miało po godzinie i dwadzieścia minut na przyrządzenie 21 porcji przystawki i dania głównego.

Ze względu na dużą liczbę startujących w konkursie drużyn, walka o miano najlepszych potraw włoskich rozpoczęła się już o ósmej rano 21 stycznia 2007 roku. Atmosfera na kuchni – prawdziwie włoska - udzieliła się zarówno jurorom technicznym jak i zawodnikom.

Duża ilość drużyn i jeszcze większa konkursowych potraw do degustacji przyczyniła się do tego, że organizatorzy stworzyli dwa składy sędziowskie.

Jury Profesjonalne składało się z jurorów degustacyjnych (20 osób) i jurorów technicznych (5 osób). W skład tego pierwszego weszli: Kurt Scheller - przewodniczący, Jacek Kempa, Valerio Bernardini, Riccardo Nardini, Robert Sowa, Waldemar Hołówka, Dariusz Struciński, Krzysztof Szulborski, Dariusz Zahorański, Grzegorz Goleń, Arleta Żynel, Carlos Gonzalez Tejera, Andrzej Polan, Grzegorz Parczewski, Adam Chrząstowski, Mariusz Nowicki, Wiesław Bober, Marcin Budynek, Stefan Birek, Dariusz Baran .

Jurorzy techniczni, którzy oceniali sposób przygotowania potraw to: Zdzisław Senwicki - przewodniczący, Marcin Markowski, Mirosław Reszczyk, Wiesław Ambros, Andrzej Ławniczak.

Smak przygotowywanych przez uczestników konkursu potraw oceniało także Jury Smakoszy (10 osób), w którym zasiedli: Teofilos Vafidis – przewodniczący, Janusz Kazberuk – Prezes PHZ Kasol Leśne Skarby, Marco Ghi – Dyrektor Programowy TV Tele 5, Andrzej Grabarczyk - Aktor, Marian Glinka – Aktor, Anna Weigt-Pavoni – Prezes Pavonique, Andrea Parolo – Redaktor kwartalnika „Kuchnia Włoska”, Bettina Mec - Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano – Przedstawiciel Sponsora Głównego, Veronica Giraudo - Tartuflanghe Srl - Sponsor Strategiczny, Zygmunt Chajzer – Osobowość Telewizyjna.

W konkursie wzięli udział między innymi przedstawiciele następujących obiektów gastronomicznych:

  • BanGlob Catering - Gdynia: Przemysław Tworkowski, Wojciech Dembowski
  • Wieża Ciśnień - Wrocław: Krzysztof Gnieciak, Sebastian Futyma
  • Restauracja Tatmajerowska – Kraków: Michał Lelek, Marek Bik
  • Hotel Relax Inn – Ustronie Morskie: Michał Szczęsny, Tomasz Ziółkowski
  • Club Foksal 19 – Warszawa: Grzegorz Birek i Marcin Cieślik
  • Catterincg Matre – Warszawa: Paweł Duszyński, Hubert Duszyński
  • Ristorante Rusticoni – Warszawa: Grzegorz Steć, Adam Zwierzyński
  • The Art Of Caviar And Sushi i Foksal 19 – Warszawa: Grzegorz Krupa, Paweł Kalbarczyk
  • Hotel Intercontinental – Warszawa: Krzysztof Stegienko, Robert Chruścielewski

Zobacz Arte Culinaria Italiana - zmagania konkursowe II

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 
 [1]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000